Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sağlık çalışanları ile düzenlenen iftar programında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizin 81 ilinin tamamından gelen hekimlerimize, geleceğin doktorlarını yetiştiren hocalarımıza, hemşirelerimize toplam sayısı 1 milyon 300 bini bulan sağlık ordusunun her bir mensubuna ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

"AŞIYA ULAŞAN İLK ÜLKELERDEN OLDUK"

Sağlıkçılarımız son 2 yılımıza damgasını vuran koronavirüs sürecinde gerçekten meşakkatli, sancılı günler geçirdiler. Haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle telefon ekranından hasret gideren kardeşlerimiz oldu. Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu ve Feriha Öz gibi saygın hocalarımızın aralarında yer aldığı pek çok bilim insanımızı kaybettik.

Darübekaya uğradığımız tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum. Allah'a hamdolsun son 20 yılda sağlığa yaptırımız yatırımların karşılığını kat be kat fazlasıyla alma imkanı bulduk. Toplam 25 bin 298 yataklı 19 şehir hastanemiz insan hayatının söz konusu olduğu kritik dönemde çok önemli roller üstlendi.

Muhalefetin engellemek için gece gündüz uğraştığı bu modern tesisler dünyada örnek alınan kurumlar haline dönüşmüştür. Rekor sürelerde inşasını tamamlayıp 1008'er yataklı iki acil durum hastanesiyle yeni bir çığır açtık. Sadece salgın döneminde 16 bin 159 yataklı sağlık tesisinin inşaatını devreye aldık. İsraf, ne gerek var denilen sağlık projelerimizin tamamı bu süreçte on binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu.

TURKOVAC VURGUSU

Kendi aşımızı süratle geliştirerek dünyadaki konumumuzu perçinledik. Aşımız dünyanın farklı köşelerindeki milyonlarca insana şifa oluyor. Tüm dünyayı sarsan salgına karşı son iki yıldır başarıyla yürrütüğümüz mücadeleyi inşallah zaferle taçlandırmakta kararlıyız.

Bunun için sağlık personelimizin vazifelerini herhangi bir endişe taşımadan yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz.

Ayrıntılar geliyor...