Seçimlere sayılı saatler kala ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı? Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı?

Birçok kesim tarafından 'Seçimi kaybederseler hükümeti bırakmazlar' şeklinde yöneltilen söylemlere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasinin gereklerini yerine getireceklerini söyledi.

Bu tür anlayışların CHP'ye ait olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir şeyi değerlendirmeyi gereksiz bulduğunu belirtti.

Her seçim öncesinde ve sonrasında CHP'nin demokrasiye zarar verecek söylemleri yaydığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:

'Seçimi kaybederseler hükümeti bırakmazlar' yaklaşımını değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum. Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur. Biz demokratik yolla iktidara geldik. Biz nasıl geldiysek, milletimiz ola ki böyle bir karar verecek olursa biz yine demokrasinin gereğini yaparız. İstanbul'da belediye başkanlığını CHP aldığı zaman belediye başkanımız buradan çıkmıyoruz dedi mi? Ankara'da arkadaşlarımız 'Vermeyiz' dediler mi? Bu tür anlayış, yapı CHP'ye aittir. Onlar 'Vermeyiz' derler. Biz de böyle bir şey söz konusu olamaz. Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete de saygısı yoktur. Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. Karşımızdakilerden de aynı taahhüdü bekliyoruz. Ancak maalesef CHP tarafı her seçim öncesi ve sonrasında demokrasiye zarar verecek söylemleri yaymayı maharet sanıyor. Sandık demokrasinin namusudur.