Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk televizyonunda gerçekleşen bir röportajda, 28 Mayıs'ta yapılacak olan 2. tur seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefete sert göndermelerde bulunarak ülke gündemini etkileyen konulara değindi. İşte röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların öne çıkan noktaları:

Ümit Özdağ ile AK Parti Arasındaki Görüşmeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, röportajda AK Parti ile Ümit Özdağ arasındaki görüşmeler hakkında bilgiler verdi. Erdoğan, Ümit Özdağ'ın bakanlık isteğiyle ilgili bir pazarlık olmadığını belirtti ve Ümit Özdağ'ın Cumhur İttifakı için çalışmalara başladığını ifade etti. Ayrıca Erdoğan, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'a üç bakanlık teklifi yaptığını ancak Özdağ'ın bakanlık isteğini Numan Kurtulmuş'un açıkladığını belirtti. Bu konuda kesinlikle pazarlık siyaseti yapmadıklarını vurgulayan Erdoğan, aralarındaki bağın koptuğunu ifade etti.

Seçim Öncesi Teşkilatlara Uyarı:
Erdoğan, seçim sürecinde rehavete kapılmamaları için AK Parti teşkilatlarını uyardı. Zafer sarhoşluğuna kapılmamaları gerektiğini belirten Erdoğan, her bir oyun önemli olduğunu ve teşkilatların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Motorine indirim yolda! 23 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları.. Motorine indirim yolda! 23 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları..

Kılıçdaroğlu ve Milliyetçilik:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı milliyetçilik vurgusunun aslında takiyecilik olduğunu savundu. Terör örgütlerine destek verdiğini iddia eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun terörün desteğini aldıkça yüzünün gülmesini milliyetçilik olarak kabul edilemeyeceğini ifade etti.