Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiye kredi desteği paketi kapsamında kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranının 9,75 olacağını ve kredinin 36 ay vadeli olacağını açıkladı. Ayrıca iki müjdelerinin daha olduğunu şu sözlerle açıkladı:

Toprak asıl hayat kaynağı olarak önemini halen koruyor. Biz de toprağımıza ve çiftçimize sahip çıkmanın öneminin farkındayız. Toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Gübreyi, ilacı, yemi kullanan çiftçimiz ile kurumları birlikte değerlendiriyoruz.  

Politikalarımızı ekosistemi gözeterek oluşturuyoruz.Çiftçiden tüketiciye uzanan aşamanın hiçbir halkasını atlamadan sistem bütün olarak geliştirecek adımlar atıyoruz. Tarım arazilerinin toplulaştırılması ve meraların korunması gibi birçok alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmesini hedefliyoruz. 

 250 bin lirakredi desteği

Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecektir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır. 

Tarımsal KOBİ Kredisi'nin üst limiti 15 milyon lira

İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredimiz. Tarımsal kredinin üst limiti 15 milyon lira. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir. 

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere uygun kredi

Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan kredi alanlara Ziraat Bankası uygun kredi verecek. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faizi 9,75, vadesi 60 aydır.  Ziraat Bankası'nın tarım kredilerindeki takip oranlarının yüzde 1'in altında olması ödemelerini hassasiyetler yaptıklarını gösteriyor.