Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında vatandaşlara müjde verdi.

Erdoğan, 2. el konut fiyatlarına ilişkin finansman desteği programı hakkında açıklama yaparak, "İkinci el konut sektörüne yönelik bir çalışma yapılacağını ve bu konuda önceliğimiz evini ilk kez satın almak isteyen vatandaşlarımıza vermek olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alt gelirliyi ev sahibi yapacağız" sloganı ile başlattıkları kampanyanın sonucunda iki yıl içerisinde evlerin teslim edileceğini ve orta gelirli vatandaşları da ev sahibi yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, vatandaşların ihtiyaçlarına göre yeni konut projelerinin de hayata geçirilmeye devam edileceğini ifade etti.

Erdoğan, sosyal konut projelerinin vatandaşlarına ayrı bir gurur ve özgüven kazandırdığını vurgulayarak, son olarak Manavgat'ta yapılan konut teslim töreninde vatandaşların bu konuda beklentilerinin aşıldığını görünce mutlu olduğunu belirtti.

Yeni finansman desteği programı ile 2. el konut sektörüne yönelik atılacak adımlar, evini ilk kez satın almak isteyen vatandaşların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak ve sektörün canlanmasına katkı sağlayacaktır.