YDS sonuçları açıklandı (2024 ÖSYM YDS/1 sonuç sorgulama ekranı) YDS sonuçları açıklandı (2024 ÖSYM YDS/1 sonuç sorgulama ekranı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzede öğrencilere ilişkin olarak özel bir duyuru yaptı. Öğrencilere burs sağlanacağını belirtti.

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Deprem felaketi yaşayan öğrencilerle ilgili önemli bir kararı açıkladı. Erdoğan'ın sözleri depremzede öğrencilere bir nebze de olsa umut oldu.

"Öğrencilerimiz, evlerini ve iş yerlerini deprem nedeniyle kaybeden veya orta ve üst seviye hasar gören herkes için burs sağlanacaktır. Zaten kredi kullanan öğrencilerimizin kredileri de bursa dönüştürülecek." dedi.

Bakanlığa Başvurarak Bursa Ulaşın

TRT'nin canlı yayınında depremzede öğrencilere yönelik önemli bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya dair şunları söyledi:

"KYK yurtlarımız hala hizmet vermeye devam ediyor. Durum böyle olana kadar devam edeceğiz. Yurt inşaatı devam ediyor. Devletimiz yurtlarını deprem mağdurlarına açtı. 383 bin depremzedeyi yurtlarımızda ağırladık. Hala 132 bin kardeşimizi misafir ediyoruz. Üç öğün sıcak yemek sağlıyoruz. Çocuklar için sınıflar oluşturduk. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimize de ek destekler sağladık. Tüm depremzede öğrencilere burs sağlanacaktır. Kredili olanların kredileri bursa dönüştürülecektir. Yurtlara öncelikli olarak bu öğrenciler yerleştirilecektir. Bu olanaklardan yararlanmak isteyenler, Bakanlık'a başvurabilirler."