Sandığa gitmeye sayılı günler kala adaylıktan çekildiğini duyuran İnce, Ankara'yı salladı. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olması ile muhalefetin tüm söylemlerine göğüs gererek karşı çıkan Muharrem İnce'nin, seçimlere sayılı saatler kala Cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi tüm dikkatleri üzerine çekti.

Dün akşam ortak televizyon yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce'nin adaylıktan çekilmesi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

''Bu bir FETÖ taktiğidir''

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor! CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor!

İnce'nin adaylıktan çekilmesine üzüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memleket Partisi liderine yönelik gerçekleştirilen saldırıların adresinde FETÖ'nün yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlı yarışının dörtte dört devam etmesini istediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet olarak Adalet ve İçişleri Bakanlığı aracıyla gerekli tüm yardımları Muharrem İnce'ye sunmaktan geri durmayacaklarını söyledi:

''Bu yarışa birlikte çıktığımız Sayın Muharrem İnce’nin buradan ayrılışına doğrusu üzüldüm. Kaset kumpaslarıyla makama gelen Bay Bay Kemal’in karşısına rakip olunca böyle bir komplo ile karşılaştı. Terör örgütlerini içselleştirmiş bir kişiden bahsediyoruz. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli.

Bugün Muharrem Bey’i aradım. Tabii anladığım kadarıyla ortada Kılıçdaroğlu'nun şu anda kol kola olduğu, el ele olduğu. Bu Muharrem Bey'den sadır olan bir şeydir diye söylemiyorum. Ama bu bir FETÖ taktiğidir. Yani bunlar bunu her an yapabilir. Geçmişte de bunlar yapıldı. Tabii Kılıçdaroğlu bu makama malum bir kaset komplosuyla geldi. Ve bunu da olmayacağını açıklayarak geldi. Ama olmayacağını açıklayan ertesi gün kalktı, bu defa da aday olduğunu açıkladı. Şimdi enteresan olan tabii Muharrem Bey'in bu kararının arkasında tabii birçok, şüphesiz ki gerçekten yani namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu bugünkü görüşmemizden anlıyorum. Böyle bir durum söz konusu. İnsanın haysiyeti ve namusu çok önemlidir.

Yani bu tür iftiralarla karşı karşıya kalınırsa tevessül edeceği yollardan bir tanesi en son da olsa böyle bir yoldur. Ve gelinen nokta da budur. Avukatlarına vesaire bu konuyla ilgili böyle bir görevi verdiğini de kendileri zaten ifade ettiler. Ve biz de özellikle yani devlet olarak yapılabilecek neyse bu konuda her türlü yardıma hazır olduğumuzu da söyledik. Çünkü böyle bir yarışta yalnız bırakmak da asla doğru olmaz. Ve devlet olarak yapmamız gereken gerek Adalet Bakanlığı noktasından gerek İçişleri Bakanlığı noktasında bunların yapılabileceği zaten bizim bulunduğumuz makamın da görevidir. Ve bu süreçte tabii böylece başlamış olacaktır. Tabii yarış keşke dörtte dört devam etmiş olsaydı. Ama şu anda bir eksiğiyle gidiyor ama tabii oy pusulasında değişen bir şey yok yani. Oy pusulasında yine bütün bu dört oy da orada yerini alıyor. Temennim odur ki sonucu hayır olsun.''