Öğretmenler Dikkat! 5 Oturum Sınav Görev Talep Ekranı Açıldı! Öğretmenler Dikkat! 5 Oturum Sınav Görev Talep Ekranı Açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda “3 bin 500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni”ne katıldı.


Erdoğan konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Önce vatanına milletine ailesine hayırlı evlatlar yetiştirmek için çalışıp didinirken canlarını feda eden öğretmenlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Gözümüzün nuru evlatlarımızı dolayısıyla geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz için ne söylesek kafi gelmez. Böyle atamalarla, öğretmenlik meslek kanunu ile vefamızı gösteriyoruz. Sizlerin yanınızda olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bu arada sözleşmeliden memur statüsüne geçen öğretmenlerimize de kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum. 

Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olduğumuzu göstermeyi sürdüreceğiz.

Kariyer sistemi getiren bu kanunla mali ve sosyal haklarda iyileşme yaptık. Birileri ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimiz kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıktı. Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Baş öğretmen maaşı 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir.