Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın geçtiğimiz gün kamuoyuna açıkladığı  "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"ne ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar ise şu şekilde:

''Önceki gün 6 parti güya aylarca çalışıp hazırladıkları ortak politikalar metni yayınladı. İnsan ister istemez bir beklentiye giriyor neyin nesidir diye. Öyle ya biz 20 yıldır gece gündüz çalışmaktan bazı konularda hata yapmış, bazı konuları ihmal etmiş olabiliriz. 

Karşımızda bir aday belirlemekten aciz bir masa var. Bu masanın bizim hedeflerimizi aşacak bir belge ortaya koymasına ihtimal vermiyorduk yine de bakalım dedik, keşke bakmaz olaydık. Kendimiz adına değil, bu partilere umut bağlayanlar adına çok üzüldük. Buradan gençlere güzel eğlence malzemesi çıkar dedik. Milletimiz adına üzüntü duyduk. 

Şu kadarını söyleyeyeyim, bunlar ülkede ne yapılıp edildiğine bile bakmamışlar. Baksalar, vaat ettiklerinin daha fazlasının yapılmış ya da yapılmakta olduğunu görürlerdi. 

Metinde güya herkese selam veriyorlar. Kayyımı kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diye masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. OHAL kararlarını iptal edeceğiz diye, kapı arkası PKK'lılara ve FETÖ'cülere selam veriyorlar. Terör örgütlerini kullananlara selam veriyorlar. Batıya selam veriyorlar. 

İçlerinden biri Batı bize aferin diyecek diyor. Yazıklar olsun. Buna bu kadar muhtaç mıydın ya! Düştükleri hale bak. 

Ülkemizden pek çok konuda egemenlik haklarından vazgeçmesi şartına bağlanan F35 şartına geri döneceğiz diyerek, Türkiye düşmanlığı yaptığını itiraf edenlere selam veriyorlar. 

Ege'deki haklarımızı koruma mücadelemizden vazgeçeceklerini söyleyerek Yunanistan'a selam veriyorlar.

Bir tek aziz milletimizin kendisine selam vermemişler! 

Tamam adayı belirlemekte tembellik ediyorsunuz da bari vaatlerinizi oluştururken azıcık ders çalışsaydınız ya.

Ülkenin en önemli sorunu ekonomi diyorlar; tek çözüm önerileri, MB'nin İstanbul'daki Dünya Finans Merkezine giden birimlerini Ankara'ya döndürmek. Siz dün benim yanımda değil miydiniz ya? Biz MB'nin, Ziraat'in İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün siz ne iş yapıyordunuz? Herhalde bunlar uykudaydı.  

Kafayı değiştirmeyenler bina değiştirerek sorun çözeceklerini sanıyorlar. 

Önümüzdeki 5 yılda 5 milyon istihdam sözü veriyorlar. Her tarafı dökülen bir programla milletimizin karşısına çıkıyorlar. Türkiye böyle sakil bir muhalefeti hak etmiyor. Ülkeye de millete de yazık. 

Aday tantanasından politika metni fiyaskosuna kadar, ülkemizde bir dönem bu konuları işleyen bir bölümü hatırladım, muhalefetin amacı iktidarı gelmek değil midir diyen bir oyuncu, 'Türkiye'de muhalefetin amacı iktidar olmak değil, muhalefetten düşmemektir' diyor. Bir diğer oyuncu da 'muhalefette olmak, iktidarda olmaktan daha iyidir, aynı maaşı alırsın, sorumluluk altına girmezsin'.

Muhalefetin en üst düzey temsilcisi ve en güçlü aday alternatifi olan Kılıçdaroğlu'nun idrak derecesinin boyutunu gösteren şu örnek bile kara mizah içinde yaşadığımızın örneğinidir. Yerli ve milli vasıflara sahip olmadığına işaretle Bay Kemal diye hitap ediyoruz biliyorsunuz. Bu zat, adaylığa niyetlenince kendine sıfat aramak yerine sonundaki ünlemi anlamadan bunu sloganı hale getirmiş. Memleketin her işi gibi muhalefetin adayının sloganını bulmak da bize kaldı.

Madem Bay Kemal bu ifadeyi o kadar sevdi, kendisine yeni sloganını vereyim; bay bay Kemal! Telifini de istemeyiz, tepe tepe kullansın! 

Daha geçen hafta adaylık meselesinde aynı asistliğin örneğini sergilediler. Biz çıkartamıyoruz, Cumhur İttifakı'nın da adayı olmasın dediler. Anayasa, seçim kanunu ortada, geçen haftaya kadar aklınıza gelmedi mi, madem böyle düşünüyorsunuz niye aylardır toplantı üstüne toplantı yapıyorsunuz? Neresinden tutsanız elinizde kalıyorlar.''