Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalına konuk olan Altılı Masa üyesi Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun Cumhurbaşkanının yanında 6 siyasi parti liderinin imza ve karar yetkisi olacağını açıklaması gündem olmuş tepkileri de beraberinde getirmişti. Sözkonusu olan sistemin Anayasa'nın yapısına aykırı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı seçme sürecini eleştirirek şu ifadeleri kullandı:

''Şimdi kendilerine 'Gel' deyince gelecek, 'Sus' deyince susacak, 'Konuş' deyince konuşacak kukla bir aday arıyorlar. Bulamıyorlar.

Dertleri milletimizin namusu olarak gördüğü oylarla, ülkeyi yönetecek sizlerin geleceğini inşa edecek bir Cumhurbaşkanı çıkarmak, Milletvekili seçmek değil. Bunların tek dertleri her biri diğerinden haz etmeyen sayısının 6 mı 10 mu olduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarını çıkarlarına göre hareket edecek bir isim bulmaktır.

Bunların kafası henüz Türkiye Yüzyılı'na erişememiştir. Bunlar 1970'ler siyasetinde kalmış tiplerdir. 

Altılı masa denilen ucube yapının gıdası, eski Türkiye'nin milletimiz için zulüm, birileri için ayrıcalık aracı olan yoksulluğudur, yoksunluğudur.''

2023 seçimleri için de Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar 14 Mayıs tarihini işaret etti:

"İnşallah 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde siz gençlerle yol arkadaşlığı yapmamızı nasip eden rabbime hamd ediyorum"