Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ahbap yardımlaşma platformuna yurt dışı için ürettiği 2050 çadırı satan Kızılay ile ilgili ilk defa sessizliğini bozan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılayın çadır satışı işine giremeyeceğini, söz konusu yanlışı düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Gerçekleşen çadır satışından son derece rahatsız olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:

IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü

 "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir." 

 "Yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan kira fiyatları hakkındaki soruya "Öğrenciler için en önemli çıkış noktası yurtlarımız." dedi.

Artan kira fiyatlarında çözümün adresinin Adalet Bakanlığı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira fiyatlarını belli bir standarta oturtacaklarını söyledi:

"Türkiye genelinde şu anda 850 bin öğrenci kapasiteli yurdumuz var. Ancak bu deprem sebebiyle bazı yurtlarımızı biliyorsunuz depremzedeler için kullandık. Ancak asıl konuya gelince, bunları yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz. Öyle rastgele istediğim gibi ben kira koyarım, koyamazsın arkadaş. Bunların hepsini Adalet Bakanlığımız vasıtasıyla belli bir standarda oturtacağız ve ona göre de üzerlerine, üzerlerine gideceğiz."