Dün AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kritik zirvenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BBP Lideri Destici, Cumhur İttifakı olarak milletin istiklal ve istikbalini  önceleyen bir siyaset çizgisinde olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

 "Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız. Bu konuda herhangi bir tereddüdümüz olmadı. Bundan sonra da bir tereddüt yaşamıyoruz. İnşallah seçimlerde de yine Cumhur İttifakı olarak birlikte olacağız. İnşallah seçimlerde her iki ayağını da kazanacağız. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti heyetiyle şahsım ve parti heyetimizle faydalı bir görüşme gerçekleştirdik" 

Görüşmenin detaylarına ilişkin de bilgi veren Destici, görüşmenin ilk maddesinin 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler olduğunu, Cumhur İttifakı olarak tüm yaraların sarılması için büyük bir mücadele verdiklerini belirtti. Görüşmenin bir diğer başlıkları arasında ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının değerlendirildiği ve seçim çalışmalarında ne tür bir yol izleneceğinin ele alındığını belirtti:

"Burada yapılan çalışmalar, bizim tespitlerimiz önerilerimiz bunları da cumhurbaşkanımızla konuştuk. Gittikçe bir toparlanma var. Her gün bir önceki günden daha iyi oluyor. İnşallah gün geçtikçe de toparlanmayı yaraların sarılmasını daha üst düzeye çıkaracak hükümetimiz, devletimiz. Bakanlarımızın hemen hemen tamamı sahada, bütün kurumlarımız iş birliği yapmış biçimde, vatandaşlarımız da müthiş bir dayanışma örneği gösterdi. Tüm yaralar sarılana kadar sahada olmaya devam edeceğiz"

İstanbul'da 'Mahzen-23' Operasyonu: İnterpol Kırmızı Bülteniyle Aranan 2 Suç Örgütü Lideri Yakalandı İstanbul'da 'Mahzen-23' Operasyonu: İnterpol Kırmızı Bülteniyle Aranan 2 Suç Örgütü Lideri Yakalandı

Bir Gazetecenin Cumhur İttifakı genişleyecek mi?' sorusuna ise Mustafa Destici, "Ben daha önce de ifade ettim. Cumhur İttifakı'nın ilkelerine uyan, bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler elbette ki Cumhur İttifakına dahil olabilirler" diye konuştu.