Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV - A Haber - A News - A Para Ortak Canlı Yayınında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Esasında bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor, diğerleri bu masanın yancısıdır dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

İlk gün Kahramanmaraş'taydık, geçtiğimiz gün Hatay'daydık. İnşallah bu Cuma Gaziantep'te olacağımız. Cumartesi günü de Elazığ'da olmayı planlıyoruz. Burada hem yeni konutların temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz hem de vatandaşlarımızla iftarda buluşuyoruz.

Depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. 11 vilayeti dönüşümlü olarak ziyaret edeceğiz.

"BİZ BİR ŞEYİ YAPIYORUZ DERSEK YAPARIZ MERAL HANIM"

Sağlık Bakanımı, Murat Kurum kardeşimi aradım. Bizzat eksikler olsa bile bizzat müdahale edeceğiz dedi ve müdahalelerini de yaptılar. Ondan sonra ekrandan bu haberi oraya koyanlar, çekip aldılar.

Yalana gerek yok. Biz bir şeyi yapıyoruz dersek yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, konuştuğun zaman buna göre konuş. 

Yanlış yere kafanı çarpıyorsun, dikkat et; beni de kendinle uğraştırma. 

Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz sanıyor. Deprem bölgesinde muhalefetin büyükşehir belediyesinden kimseyi göremedim. Partimizin bütün büyükşehir, ilçe belediyeleri istisnasız kardeş belediyeler ilan etmek suretiyle şu anda deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular, çalışıyorlar. Çadır kent, konteyner kent kuruyorlar, prefabrik kuruyorlar. Bütün bu çalışmaları 7/24 ekipleri kurarak sürdürüyorlar. Sadece bunlar değil. Yemek, yiyecek, su... A'dan Z'ye... 

DEPREM BÖLGESİNDE YAŞANAN İÇME SUYU SIKINTISI

Kullanma suyuyla içme suyunu karıştırmasınlar. Kullanım suyuyla içme suyu farklı. Biz oraya binlerce tırla içme suyu göndereceğiz. Onun için oralardaki suyu kullanmasınlar. İçme suyunda bizim gönderdiğimiz şişe sularını kullansınlar. Biraz sıkıntı yaşadık ama sonra aştık.

MUHALEFETİN İDDİALARINA TEPKİ

İnsanımızı devletine karşı tahrik etmeye çalışan bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bugün bile hala benim askerim için yoklar burada diyorlar. Polisime, jandarmama burada yok diyorlar. Elinize dilinize dursun. Bizim şu an askerimiz, polisimiz, jandarmamızın hepsi orada. Bu askere böyle ihanet olur mu? Bu ihaneti bugüne kadar bir teröristler yaptı bir de muhalefet yapıyor. Zaten muhalefetin içindeki bazı ağızları biliyoruz. Zaman zaman halleri tutuyor, gelip askerimize saldırıyorlar. Ne derseniz deyin benim halkım askerine sahip çıkıyor.

Ey muhalefet: Size; askerime, Mehmed'ime, jandarmama hakaret etmekle ekmek çıkmaz. Avucunuzu yalarsınız.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ NASIL ADIMLAR ATILACAK?

Hocalarımızla çalışıyoruz ama yeni dönemde daha teferruatlı şekilde ele alıp yasal düzenlemeleri yapmak suretiyle bir adım atabiliriz. Artık bu evde filanca oturuyor, ne olacak hali diye düşünmeden ne yapılacağının kararını yasa yoluyla vermemiz lazım.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

İmar affıydı falan artık düşünemeyiz. Çünkü düşünmeye kalırsak şu andaki depremde yaşadıklarımızla karşı karşıya kalırız.​

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

Askerimize hakarette bulunanlar vatan hainidir. Bunların vatanını, milletini sevmek gibi bir derdi yok.

Bay Bay Kemal, terörün Parlamento'daki uzantılarını ziyaret ediyor. Ana muhalefetin başı acaba buradan ne elde edecek?

Kandil'den yapılan açıklamalar ortada. Demek ki biz devlet olarak doğru yoldayız. Onlar eğer benim askerimi, iktidarı kötülüyorsa demek ki doğru yoldayız. Çünkü onlar bizim silahımızı kötülüyor. Bu silah, teröristler için kullanılıyor. Nerede bir terörist varsa biz bütün gücümüzle onların tepesine tepesine ineceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat kimi kurtarmaktan bahsediyor? Demirtaş'ı, Apo'yu kurtarmaktan bahsediyor. Sen nerede dolaşıyorsun ya? Diyarbakır'daki o yavrularımızı öldürenler, Demirtaş'ın talimatıyla sokağa dökülmedi mi? Şu anda Meral Hanım da içinde olmak kaydıyla birlikte altılı masa -şimdi yedili oldular- bunları nasıl çıkaracaklarının planını yapıyor. Benim milletim vatana ihanet edenlere 14 Mayıs'ta yol vermeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri milletin emrindedir. Depremin ilk anında da askerimiz hemen vatandaşın yardımına koştu.

İlk andan itibaren AFAD ve Kızılay deprem bölgesinde. Gözleriniz kör mü sizin? Çadırda AFAD'ın tabelası var onu görmüyor, 'AFAD orada yok' diyor. 

"MERAL HANIM ESİP GÜRLÜYORDUN, NE OLDU?"

Partisinde veya parti genel merkezinde ziyaret değil. Korktu. Parlamento'daki grup odasında kendilerini ziyaret etti. Kendi ifadeleriyle kumar masasındakilerinin sadece HDP değil her birinin diğerine bakışı da arızalı. Meral Hanım esip gürlüyordun. Hani kumar masası, noter? Ne oldu sana? Niye geri vitese taktın da masaya tekrar oturdun?

İnsanı en çok yoran şey belirsizliktir. Yedili masa henüz hiçbir şey yapmamış olmasına rağmen şimdiden yorgun, bitiktir. Karşımızda kaybedilenler kulübü gibi bir masa var. Masada olup da hiç seçim kazanan var mı? Yok. Kendi başarısıyla bir yere gelen var mı? Yok. Kimi kasetle bir yere geldi. Kiminin elinden biz tuttuk bir yere getirdik; başbakan, bakan yaptık. Kimi her gittiği partiyi karıştırıp kaostan beslendi.

Koalisyondan bile kötü olan bu masadakiler aralarındaki kavgayı demokrasi diye yutturmaya çalışıyor. Milletim onlara bu güzel memleketin idaresini vermeyeceği için, kendi aralarında istediği kadar dövüşsünler ama şu tabloya bakıp da ülke siyaseti adına üzülmemek elde değil. 

HDP Eş Başkanı, bay bay Kemal ile görüşmeden sonra, 'Gelecek dönem yapılacakları istişare ettik' diyor. İYİ Parti lideri çıkıyor 'HDP de HDP'nin talebi de masaya gelemez' diyor. Bir gün sonra çok çok farklı, sanki bunların hepsi unutulmuş ve yeni adım ortaya atıyor. Partinin eski sözcüsü bile hanımefendiye inanmıyor, partisinden istifa ediyor. Bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı. Saadet'e CHP ve HDP'nin İslam düşmanlığına gizleme rolü verilmiş. İYİ Parti'ye şer masasının bölücülük planlarını örtme rolü verilmiş. PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. Firari FETÖ'cüler ülkeye geri dönebileceklerinin hesabını yapıyor. Kamudan temizlediğimiz FETÖ ve PKK'cılar devlet kadrolarını işgal etmek için gün sayıyor. Milletimiz bunlara en güzel dersi 14 Mayıs'ta verecektir.

MUHARREM İNCE'YE TEPKİ

Erdoğan'dan kurtulmalıyız diyor. Erdoğan ne yaptı sana? Buradan sana bir şeyler çıkar mı çıkmaz mı gayreti içerisindeyiz. Her gelene 20 sana, 10 15 sana. Bay bay Kemal hepsine dağıtıyor.