Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"Gençler size güveniyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sevgili gençler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dillerin, medeniyetlerin beşiği Mardin bugün bir başka güzelsin. Her bir ilçenle ayrı güzelsin. Konakları, hanları, hamamları asırlık ibadethaneleriyle ne güzelsin Artuklu. Ne güzelsin Dargeçit. Zeytini, zeytinyağı, peyniri ile ne güzelsin Derik. Bereketli ovasıyla ne güzelsin Kızıltepe. Kızıltepe bu seçimlerde patlıyor mu? Özel takip edeceğim. Bakalım Kızıltepe'de nasıl bir ses gelecek. Ne güzelsin Mazıdağı. Gümüşü, kavunu, konakları ile ne güzelsin Midyat. Zeynel Abidin Camii, kaleleri, höyükleriyle ne güzelsin Nusaybin. Bitmedi. Ne güzelsin Ömerli. Maşallah. Geçler siz bugün bir başkasınız. sizin heyecanınızla anlıyor pazar günü Mardin bir başka gümbürdeyecek. Gençler size güveniyorum. Ne güzelsin Sahur. Kirazı ve kiliseleriyle ne güzelsin Yeşilli. Mardin'in güzelliklerini saymaya kelimeler yetmiyor." diye seslendi.

A101 15-20 Ekim Kataloğu: Şeker, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, deterjan ve daha fazlası indirimde! A101 15-20 Ekim Kataloğu: Şeker, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, deterjan ve daha fazlası indirimde!

"Bu HDP ve yandaşlarına biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  "Bize Mardin'den daha güzel kardeş mi olur? Bu kadim coğrafyada tüm farklılıklarımızla inşallah kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bizim teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle bağı olanın milletimizle bağı olmaz. Terörü Cudi'de gömdük mü, Gabar'da gömdük mü, Tendürek'te gömdük mü? Çünkü terör vatandaşlarımın huzurunu kaçıramaz. Ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Yavrularımızı ailesinden geleceğinden koparıp eline silah vererek, katil yapanı da meşrulaştırmaya çalışanı milletim affetmez. Buradan hep beraber seslenelim. Bu HDP ve yandaşlarına biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Anlaştık mı? PKK'dan DEAŞ'a kadar üzerimize salınan terör örgütleriyle neyin amaçlandığını çok iyi biliyoruz. Arap deyince DEAŞ'ı öne sürenler, bizim kardeşliğimizin sırrına eremez. Mardin bunları iyi tanır. Hepsinin ciğerini bilir. Mardin bugüne kadar kendi ülkesine efelenenlere eyvallah etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Birliği dirliği her şeyin üzerinde gören Mardinli kardeşlerimle aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız." dedi.

"Çözmemiz gereken sıkıntılar var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çözmemiz gereken sıkıntılar var. Bunların çözümünü de bay bay Kemal gibi Londra'daki tefecilerden borç dilemekte değil, kendi kaynaklarımızda arıyoruz. Türkiye'nin tüm meselelerini yoluna koyduğumuz gibi enflasyonu da yıl sonuna kadar tek haneye indirmekte kararlıyız. Elimizde yeteri kadar imkan birikmeye başladı. Karadeniz gazıyla yüzlerce milyarlık kaynağa kavuştuk." diye konuştu.