Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Salgın ve savaşın tetiklediği enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın tetiklediğini küresel ekonomik krizin tüm ekonomileri derinden etkilediği dönemden geçiyoruz. Küresel gelişmelerin etkisiyle bir süredir etkisi hissedilen enflasyon meselesinin üstesinden gelerek inşallah Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz" dedi.

Erdoğan katılım finansın, sektörde hak ettiği yerin çok gerisinde olduğunu belirterek "Katılım finans kuruluşlarının bankalardan bir farkının olmadığına ilişkin genel bir algı toplumumuzda yer etmiş durumdadır. Bu algıyı dönüştürmenin ilk adımı halen kullanılan Katılım Bankası isminin Katılım Finans Kurumu şeklinde değiştirilmesi olabilir." açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

"Son 8-9 yıldır Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı ama mücadele bizi güçlü kıldı.

Dünyada ekonomik büyümenin lokomotifi olması gereken finans sistemi artık bu görevi yerine getiremiyor.

Yeni bir finansal mimari arayışı giderek hız kazanıyor. Merkezinde insanın olmadığı yapı sürdürülebilir değildir.

Yeni bir finansal mimari inşa edecek çalışmalara destek veriyoruz.

Katılım finans sisteminin önümüzdeki dönemde ekonomide hedefe ulaşmamızda daha büyük katkısı olacağına eminim. Katılım bankalarının hızlı bir büyüme sürecine gireceğine inanıyorum."