Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşuyor.

''BİZDE ESNAF ÖNCELİKLE AHİDİR, KARDEŞTİR''

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''TESK 2 milyonu aşan üye sayısı ile beşeri ve iktisadi hayatımızın temel direklerinden biridir. Esnaf ve sanatkarlar dar günümüzde kapımızı çalan can dostumuz konumundadır. Bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkar sadece ticaret erbabı değildir. Bizde esnaf öncelikle ahidir yani kardeştir.

''15 TEMMUZ GECESİ ESNAF KARDEŞLERİMİZ DARBECİ HAİNLERE GÖĞÜSLERİNİ SİPER ETTİLER''

Varlık yokluk mücadelelerimizin hepsinde esnaf ve sanatkarlarımız daima hep ön safya yer aldı. Son olarak 15 Temmuz gecesi esnaf kardeşlerimiz darbeci hainlere göğüslerini siper ettiler. Birileri tankların arasından kaçarken benim elektrikçi kunduracı kardeşim gece boyunca ölüm kusan silahlara meydan okudu. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı millet varlığımızın teminatı olarak görüyoruz.

''BUGÜNLERE AKREBİN KISKACINDA YOĞRULARAK GELDİK''

Bugünlere akrebin kıskacında yoğrularak geldik. Bedel ödedik çile çektik zorluklara göğüs gerdik. Onca saldırıya ve kalleşliğe rağmen halen başımız dik yaşıyorsak, sebebi miiletimizin değerlerine sahip çıkmasıdır. Devletimiz salgın döneminde vatandaşını sahipsiz bırakmadı. Muhalefetin akla mantığa uymayan abuk sabuk çağrılarına rağmen milletimize bedel ödetecek kararlar almadık. Yaptığımız düzenlemeyle esnaf ve sanatkarların üzerindeki gelir vergisi yükünü tamamıyla kaldırdık.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

Sizin şu anda öyle bir cumhurbaşkanınız var ki benim en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Halkbank Genel Müdürü karşımda Merkez Bankamızla konuşuyoruz. Önümüzdeki para politikası kurulu toplantılarında bunun daha da inmesi gereğini telkin ediyorum. Aramızda maalesef faiz politikasını yüksek faizi savunanlar var. Başta muhalefet olmak üzere onlar da savunuyorlar. Cumhurbaşkanınız düşük faizi savunan politika güdüyor. Yılbaşından sonra enflasyonun da düşük faizle ineceğine inanıyorum.''