Doğalgaz desteği programı, başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca başvuruda bulunan kişinin doğal gaz arzı sağlanan ilçe veya beldede ikamet etmesi, ikamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması, ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmiş olması gerekmektedir.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

Destek tutarları, hane başı 900 TL ile 2.500 TL arasında değişmektedir ve kronik hastası veya yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, destek ödemelerinin artırıldığını belirtmiş ve 3 milyar TL tutarında doğalgaz desteği vererek vatandaşların karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşmalarını hedeflediklerini ifade etmişti.

Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık. Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık.