Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclise öyle ya da böyle girip dağdaki teröristlerle kol kola dolaşanların milletin temsilcisi olmadığını, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın dün Karkamış'ta yaptığı incemelerden sonra Suriyeliler hakkında açıklama yapmaya başlaması üzerine vatandaşlar tarafından yuhalanmış ilçeyi terk etmesi için tepki görmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaşananlara değinerek daha bu iyi günleriniz dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

'Kadına haksızlık yapan insan kendi yarısından vazgeçmiş demektir'

Ülkemizde de kanayan yaranın önüne geçtiğimiz bir gerçektir. Bir kadının bile  şiddete uğramasına hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza göstermeyeceğimiz için mücadele çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz. Kadın insanın yarısıdır. Kadını dışlayan, kadına haksızlık yapan, kadına şiddet uygulayarak onurunu zedeleyen bir toplum insan varlığının yarısından vazgeçmiş demektir. Böyle bir durum, insanoğlunun kendi sonunu hazırlaması anlamına gelecektir. Kadınlara yapılmış her bir yanlış uygulamayı doğrudan insanın eşref-i mahlukat sıfatına yönelik bir saldırı olarak görüyoruz.

 "TBMM’ye öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle dağlarda kol kola dolaşanlar bu milletin temsilcisi olamaz" dedi.

"Orada şehit edilen o 4 yaşındaki yavrumuzun  kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım.

"Particiklerden bir tanesi dün Gaziantep oradan Karkamış'a geçmiş. Kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca, tabii ferasetiyle konuşur benim milletim, bunun yeri değil, lütfen burada siyaset yapmayın diye kovdular o da bir dükkana sığındı. daha dur bu iyi günleriniz.

"Bunların riyakar tutumu muhataplarımızın yüzüne vurarak inşallah zafere hep beraber yürüyeceğiz. Sınırlarımızın ötesinde oluşturduğumuz güvenlik duvarıyla milyonlarca kadının da ahkkını müdaafa ediyoruz.