6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından 10 il ciddi şekilde hasar görürken, bölgelerdeki yaraların sarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Depreme ilişkin son bilançoyu Adıyaman'da gerçekleştirdiği basın açıklamasında paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşamını yitirenlerin sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini, yaralı kişilerin sayısının ise 75.523 olduğunu açıkladı.

Depremzedeler için yapılacak yardımlara ilişkin de detay veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hane başına 15'er bin liralık destek sağlanması için hazırlık içinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere yapılacak yardımları şu sözlerle paylaştı:

2'Şu anada kadar 94 ülkeden gelen teklifler çerçevesinde ekipler gelmeyi sürdürüyor. Yıkım öylesine büyük alanda öylesine çok binayı etkilemişti ki 140 binden fazla kişiyle dünyanın belki de en büyük arama kurtarma ekibini toplamamamıza rağmen müdahaleleri gerekli hıza ulaştıramadığımız gerçektir.

Devletimiz de tüm STK'larımız da vatandaşlarımızın her biri de dostlarımız ve kardeşlerimiz de depremzedelerin yanında olmak için var gücüyle gayret göstermiştir. 1 yıl içerisinde bu yıkılan binaları yeniden elimizdeki tip projelerle inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz.

10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. 1 yıl itibariyle vatandaşlarım kalabilecek. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz.''