Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki seçim mitinginde konuştu. Erdoğan, Bu milletten LGBT'ci çıkmaz, biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz ifadelerini kullandı.

Bahçesini çapalarken altın dolu küp buldu: Telefonları susmuyor Bahçesini çapalarken altın dolu küp buldu: Telefonları susmuyor

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun LGBT hakları konusundaki tutumunu eleştirerek, Türk halkının bu tür tutumları desteklemediğini ve AK Parti'nin geleneksel aile yapısını koruduğunu söyledi. Ayrıca AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemde İzmir'e İstanbul ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltmak ve şehre yeni bir havalimanı inşa etmek gibi önemli altyapı iyileştirmeleri getirdiğini ifade etti.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugünkü katılımı görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş, gereğini yapacak. İzmir daha iyisine layık diyor, doğru. Peki İzmir'in büyükşehir belediyesi sende. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor? İzmir'e AK Parti'nin getirdikleri ortadayken böyle bir nankörlük olur mu?

İstanbul'dan İzmir'e 7 buçuk saatte geliyorduk, şimdi 3 saat 15 dakika. Şurada Manisa İzmir arası o geçitler neydi? Açtık mı yolları? Bütün bu yolları açan biziz. Göreve geldik, ilk işimiz havalimanı oldu. Menderes Hava Limanı'nı İzmir'e kim yaptı. Bay Bay Kemal, sen neredeydin? Ne varsa yaptık, hâlâ daha yapıyoruz. Sen İzmir'i çamurdan çöpten kurtaramadın... Biri LGBT'nin başımızın üstünde yeri var diyor. Öteki bunlarla nasıl bir araya gelirim diyor. Bu milletten LGBT'ci çıkmaz. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Velhasıl kelam her biri ayrı telden çalıyor."