Buna ek olarak EYT ile ilgili konuda da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza, ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir" dedi.

Ayrıca faiz konularına da değinen Başkan, "Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada" açıklamalarını yaptı.

TRT'nin yayınına katılan Cumhurbaşkanı farklı konularda açıklamalarına devam etti.Muhalefete de değinen Erdoğan,''Bunlar da utanma yok. Kalleşçe astıkları Menderes'in şimdi de sloganını çalıyorlar. Kendileriyle çelişmek muhalefetin her zamanki hali. Bu Slogan CHP'ye isyanın nişanesidir. Bugün millet iradesine sahip çıkan AK Parti Cumhur ittifakıdır. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce milli iradeye saygı duymayı öğrenin. Bunlar milli değil gayrımilli. Benim milletim sana inanmaz ki, Bu millete hep ihanet ettiniz. Menderes'i ipe götürdünüz. Bunun sorumlusu sizsiniz. Batıdan aferin almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine 'Yeter Söz Milletindir' diyoruz. Eser söz konusu olduğunda yetmez diyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bu konulara ek olarak yine Millet İttifakına yönelen Erdoğan,''Gelin biz bunlara 7'li masa diyelim. 6 deyince eksik oluyor. Malum parti masanın altında. Biz seçim tarihini açıklayarak, rahatlarını bozduk. Toplanıp toplanıp bunlar dağılıyordu. Seçim tarihi vermesek aday çıkaracakları yoktu. Aday açıklama tarihinde bile belirsizlik var. Biri '13 Şubat'ta açıklayacağız' diyor biri 'Planımız yok' diyor. Siz birbirinize güvenmiyorken, millet size nasıl güvensin. 7'sinin elinde bir kukla koymaya çalışıyorlar. Yıpranır diye açıklamıyorlarmış. Bu nasıl iş. Adayın yıpranacağından korktuğunuz için açıklayamazken, biz Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyoruz. Bu yola çıkan tabi ki yıpranacak. Yorulmadık yorulmuyoruz, yıpranmadık yıpranmıyoruz.'' açıklamalarını yaptı.

Ekonomi başlığına da giren Erdoğan,''Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Benim inancım şu; başbakanlığım döneminde faizi 4,6'ya indirdik, enflasyon da 6,4 gibiydi. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada. Uluslararası toplantılarda bu tezimi savundum. Enflasyon da 6 idi. Biz ‘Yine indireceğiz’ dedik ve bakın 86’larda idi, 64’e düştü. Daha da düşecek, bütün mesele istikrarımızdır. 4 yılın ardından ilk kez fazla vermeye başladık. Bazı uluslararası kuruluşlar, bizim tahminlerimizin üzerinde yüzde 5-6’ları bulan bir oran bekliyordu. 2022 yılında yüzde 1’e düşürmüş oldu. 2022 yılında faizin bütçedeki payı yüzde 10’a düştü. Vergi yüklerini düşürdük, KDV indirimleri ile bütçe içindeki payını azalttık. Büyüme de şu an 5,5’i yakalamış haldeyiz.'' dedi.

İsveç'te yaşanan olay hakkında da konuşan Başkan,''İsveç'in özür dilemesi işi bitirmiyor, önce terörizmle mücadelede işbirliği için biz fırsat olarak gördük. Bize 120 teröristi verin dedik ama İsveç bu konuda anayasa değişikliği yapacağız dediler, sayın başbakan buraya geldi. Gayet güzel görüşmeler oldu. Ancak mutabakat zaptı kapsamında verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini gördük. Sadece geçtiğimiz iki haftada yaşananları gördük. Buradaki taahhütlerin, terörle mücadele başta olmak üzere yerine getirilmesi gerekmektedir. Kuran'a yapılan saldırıya İsveç'in sessiz duyarsız kalması hatta güvenlik güçlerinin bunları koruma altına almasını görmek ne ile izah edilebilir. En güçlü şekilde kınadık. …