Geçtiğimiz gün İYİ Parti ev sahipliğinde 11'incisi gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının mümkün olmadığının belirtilmesi üzerine adaylık tartışması gittikçe büyümeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın adayını kamuoyuna henüz açıklayamamasına değinerek, kendi adaylığında hukuki olarak herhangi bir engel olmadığını şu sözlerle açıkladı: 

"Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan kendileri aday çıkaramıyor bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Halbuki biz aylardır siyaset er meydanıdır biz adayız karşımıza kimi çıkartacaksanız çıkartın söyleyin de milletin huzurunda yarışalım dedik. Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler, kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler. Bunca zamandır bizim adaylığımıza karşı çıkmak akıllarına gelmemiş, hep seçim sandığının işaret etmişlerdi. E? 4.5 yıldır cumhurbaşkanıyız. Öncesi var. Aklınız neredeydi ya? Niye şimdiye kadar bunları söylemediniz?

Türkiye, 2018 seçimleriyle birlikte yeni yönetim sistemine geçti. Kronometreyi sıfırladı. Aklen de hukuken de fiilen de 2018'de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır. 

Yeni sistemdeki devlet başkanının sıfanıtını cumhurbaşkanı olarak muhafaza ettik. 3 5 medya şovmeni hariç, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olduğumuza dair hiçbir itiraz yapamadılar. Altılı Masadakiler bir yıl sonra bir anda aydınlanma yaşamışlar, seçim günüyle ilgili kaos senaryolarına sarılmaları, kaybetme korkusunun yüreklerini sardığını gösteriyor. Korkmalarına gerek yok, biz milli iradenin üstünlüğü dışında yol yöntem kabul etmeyiz, bütün rakipleri sandıkta yendik.''