Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Akşener'in 2 Mart'ta Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda yapacağı toplantıdan önce buluşması, cumhurbaşkanı adayı konusunda pazarlık yapıldığına dair iddialara neden olmuştu.

Bu iddialardan biri de, Akşener'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktığına yönelikti.

Millet İttifak'ının ve Altılı Masa'nın lokomotifleri olan Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin genel başkanlarının bu buluşması gündeme bomba gibi düşerken, Akşener'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına evet dediğine yönelik iddialara İYİ Parti'den cevap geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu,  Akşener'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına evet dediğine yönelik iddiaya yönelik resmi Twitter'dan yaptığı açıklama ile yalanladı.

Kürşat Zorlu, Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklama şöyle: “Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanımızı ziyaretleri sonrası, aday konusuna ilişkin asılsız haberler ve ‘pazarlık’ iddiaları asla gerçeği yansıtmamaktadır. Millet İttifakı 2 Mart toplantısına ilan edilen ilkeler çerçevesinde kararlı şekilde hazırlanmaktadır.”

Bu iddiaya yönelik henüz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den bir açıklama gelmedi.