Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gazeteci Nevşin Mengü ile telefonda tartıştığı ortaya çıkmıştı. Gazeteci Nevşin Mengü, resmi Youtube hesabında yaptığı canlı günlük haber programında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kendisini aradığını açıklamıştı.

 Fake Trend Alert (Sahte Trend Uyarısı) isimli Twitter hesabı, geçen gün Muharrem İnce ile ilgili atılan tweetlerin, beğenilerin ve RT'lerin bot hesaplardan yapıldığını öne süren bir paylaşımda bulunmuştu. Gazeteci Nevşin Mengü de bu konuyu paylaşmıştı. 

Gazeteci Nevşin Mengü, sokak hayvanlarını, sığınmacıları hedef alan sahte bor hesapların Muharrem İnce'yi savunan tweetler attığını söylemişti. Bunun üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gazeteci Nevşin Mengü'yü arayarak ona çıkışmış olduğunun haberini yapmıştı. 

Muharrem İnce, Nevşin Mengü'yü sabah aramış:

“Muharrem İnce cumartesi sabahı saat 10:30 gibi aradı ve ‘Senin elinde veri yok, neye göre konuşuyorsun’ dedi. Ben de ‘Muharrem bey elimizde veri var’ dedim. İnce, ‘Yok ya, nereden olacak senin elinde veri’ dedi çıkıştı. Sonra ‘Bana hem AK Partililer, hem de CHP’liler oy veriyor. Sinirlendi Muharrem bey. Biraz da ağır konuşacak gibiydi. ‘Tamam Muharrem bey’ dedim telefonu kapattım. Allah’ım… İyice şeyin de şeyi çıktı. Siyasetçiler artık böyle arıyor, ‘Sana ne falan’ diye… Kafa tutuyor böyle. Elimde veri var diyorum, ‘Yok ya’ diyor. Acayip hal yani.” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bot hesap konusunda Nevşin Mengü dışında Fatih Portakal ile de tartışmıştı.

Selçuk Bayraktar'dan, Murat Kurum'a destek! Selçuk Bayraktar'dan, Murat Kurum'a destek!

Bot hesap tartışması devam ederken Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den Elon Musk'a çağrıda bulundu.

Attığı İngilizce tweette Elon Musk'a şöyle seslendi:

"Sevgili Elon, rakiplerim beni Twitter'da takip eden ve destekleyen gençleri 'bot' hesaplar olarak suçluyor. Gerçeğin ne olduğunu açıklayabilir misin? Eğer varsa, tüm adayların hesaplarından bot hesapları silebilir misin? Teşekkürler Elon Musk.

Dear Elon, my opponents are accusing young people who follow and support me on Twitter as 'bot' accounts. Can you explain what the truth is? If any, can you delete bot accounts from all candidates' accounts? Thanks @elonmusk"