6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük iki depremle yıkılan Adıyaman ve Şanlıurfa bölgedeki yoğun yağışın devam etmesi sonucu bu sefer sel afeti ile mücadele veriyor.

Kayıplar artmaya devam ederken Millet İttifakı cephesinden son dakika sel bölgesine gitme kararı gelmişti. Kararı aldıktan hemen sonra Cumhurbaşkanı adayı ve liderler bölgeye gittiler.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından bir açıklama yapmıştı:

“Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Sayın Meral Akşener ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte afet bölgesine geçiyoruz. Halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, Büyükşehir Belediyeleri ile koordinasyon içinde hareket edeceğiz.”

Bölgeye giden Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu incelemelerin hemen ardından basın açıklamasında bulundu.

"Mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik"

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu basının karşısına Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu ile geçerek şöyle dedi: "Şanlıurfa'da kimse kendini yalnız hissetmesin. Biz buraya sadece Millet ittifakının genel başkanları olarak değil, Mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik"

"Bir ülke iyi yönetilirse afetlere dirençli kentler oluşturulur"

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: "Sorunları biliyoruz, ağır sorunların faturalarını sade vatandaş ödüyor bunu da biliyoruz. İnsanlar hayatlarını kaybetti bunu da biliyoruz. Şikayetler var onları da dinliyoruz. Bir ülke iyi yönetilirse afetlere dirençli kentler oluşturulur. Bunları yaratmadığınız zaman siz bu ülkeyi neden, nasıl yönetiyorsunuz?" diyerek sözlerine devam etti.

"Kimse kendini umutsuz hissetmesin"

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sel felaketi nedeniyle yapılan çalışmaları eleştirerek: "Alt geçit yapmışlar. Bir pompayı getirmek için, suyu boşaltmak için saatlerce beklenir mi? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Kimse kendini umutsuz hissetmesin. Yeni bir anlayışları bunları çözeceğiz. Kim görevini yapıyorsa başımız üstüne, kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa ona da güle güle demek zorundayız. Hepimiz gelişmelerin farkındayız. Allah nasip ederse bütün bu sorunları bir araya gelip çözeceğiz." dedi.