Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da düzenlediği mitingde birtakım açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu,

"Partiyi devlet haline getirdiler. Eğer siz bir partinin bürokratı gibi davranırsanız her birinizin hesabını soracağım. Devlet memuru hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa başım üstünde yeri var. Ama parti memuru gibi çalışıyorsa o görevden alacağım" dedi.

IMF'den Şimşek'e övgü: 'Biz de bu politikayı tavsiye ederdik' IMF'den Şimşek'e övgü: 'Biz de bu politikayı tavsiye ederdik'

Aydın'dan sonra Kütahya'da miting düzenleyen Kılıçdaroğlu gençlere ve atama bekleyen öğretmenlere seslenerek:

"Hiçbir üreticinin zarar etmeyeceği modeli inşa edeceğiz, göreceksiniz. Bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz. Devlet taşeron çalıştırmaz. Devlet ya işçi ya memur çalıştırır. Sözleşmeli öğretmen olmaz. Öğretmen öğretmendir. Başımızın üstünde yeri vardır.

Milyonlarca kişi açlık sınırının altında ücret alıyor. Oysa devletin imkanları var. Türkiye düşündüğünüzden daha zengin ülke. Türkiye'nin kaynakları birilerine gidiyor. Onların tamamını düzelteceğim. Bu ülkeye huzuru, bereketi getireceğim. Ama bunu ben tek başına yapamam, birlikte yapmak zorundayız. İki temel grubumuz var; gençler ve kadınlar. Seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler bir tivit attığında annesi-babası uyarır; aman ha ne yapıyorsun, başına bela gelecek! Gençler size sözüm var sözüm, istediğiniz gibi atın, hiç endişe etmeyin, özgürlüğü size vereceğim." diye konuştu.