14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklayan ve AK Parti'nin listesinden aday gösterilen HÜDA PAR ile ilgili tartışmalar gündem olmaya devam ederken, BBP lideri Destici'den çok konuşulacak sözler geldi.

NTV Canlı yayınında soruları yanıtlayan Destici, tartışmaların odağında bulunan HÜDA PAR sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR'ın programında yer alan birtakım düşüncelere katılmadığının altını çizen Destici, HÜDA PAR ile HDP'nin eşleştirilmeye çalışılmasının doğru olmadığını söyledi.

Otomobil Alımlarında Yeni Trend: Kredi Kartına Taksitle Satış Otomobil Alımlarında Yeni Trend: Kredi Kartına Taksitle Satış

HDP ile HÜDA PAR'ın aynı kefeye konulamayacağını vurgulayan Destici, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“Burada ben HÜDA PAR'ın programında yer alan kamuoyunda da gündeme gelen efendim işte birtakım düşüncelerine ben katılmıyorum, onları paylaşmıyorum, onların karşısındayım, bunları çok net bir şekilde ifade ettim. Lakin burada şu ayrıntıyı da görmek lazım, HDP ile eşleşmeye çalışıyorlar. HDP ile HÜDA PAR asla eşleştirilemez. Çünkü HDP şuanda var olan ve 40 yıldan fazla süredir Türkiye’ye savaş aşmış, emperyalistlerden aldığı destekle devletin varlığına ülkenin bütünlüğüne kast etmiş, 40 binden fazla insanımızın canına girmiş, binlerce askerimizi ve polisimizi şehit etmiş kanlı bir terör örgütüdür. Ve hâlâ aktif faal eylemlerine devam ediyor. Ve HDP de veya şu an seçime girdiği ismiyle Yeşil Sol da PKK’yı açıktan destekliyor.”