Skandal görüntülerin adresi bu defa İstanbul Sultanbeyli'den geldi.

Sultanbeyli'deki bir camide cuma hutbesi veren imam, "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermenilerden ne çekiyor. Bu kadar şehitlerimiz var" ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Tepki çeken sözlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Bazı medya mecralarında yer alan, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bankaların Mevduatında Rekor Artış, Kredi Hacmi %52 Büyüdü Bankaların Mevduatında Rekor Artış, Kredi Hacmi %52 Büyüdü

''CEMAATİMİZ BİZİ BİLİYOR''

Hakkında yasal işlem başlatılan imam, polise ifade verdi. Polise ifade verdikten sonra gazetecilere konuşan imam, "Gaziler, şehitler başımın tacıdır. Ben her hafta rutin olarak bu duaları yapıyorum. Devletin başındaki adam kim olursa olsun ben her zaman devlet büyüklerine dua eden bir adamım. Darbedilmedim, tanımıyorum ilk defa gördüm ama Allah onlara hayırlı ıslah etsin. Bugün hutbenin konusu da gaziler ve şehitler ile alakalıydı. Biz kafatası milliyetçisi de değiliz. Allah için Türk ay yıldızlı bayrağımızın altında bütün etnik gruplar yaşıyor. Bizim Alevi, Kürt, Sünni ile bir sıkıntımız yok. Biz provokatif eylem yapma peşinde değiliz. Cemaatimiz bizi biliyor" dedi.