Halk arasında "Cübbeli Ahmet" olarak da zikredilen Ahmet Mahmut Ünlü, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müridiyle imam nikahı kıymak suretiyle evlendirmesi hakkında, “Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor” dedi.

İşte Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamaları:

15 yıldır görüşmediğim bir kişi
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı'nın Başkanı Zusuf Ziya Gümüşel'in imza attığı skandalı Cübbeli Ahmet’e sordu. “O olayın aslını bilmiyorum. Benim yaklaşık 15 yıldır görüşmediğim kişinin yaptığı belirtilen konu mahkemeye intikal etmiş" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, şöyle devam etti:

Ne İslam'da ne Kur'an'da böyle bir şey yok
"6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu? Ne İslam'da ne dinde ne Kur'an'da böyle bir şey olmaz. Ama hani Anadolu'da ‘Beşik kertmesi' olayı vardır. Bu, ergenliğe erdikten sonra 14- 15 yaşına gelir. O nikah ya devam eder ya da etmez. Evlilik öyle 6 yaşında olacak işler değil. Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor. Bunlar dinimize çok büyük zarar veriyor.”

Hiranur Vakfı, Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiğinin ortaya çıkması sonrası internet sitesinden Gümüşel’in adını çıkarmıştı. Vakfın yaptığı son açıklamada ortaya çıkan skandalın aile içinde yaşandığı ve kendileri ile bir ilgisinin olmadığı belirtildi.