Art arda gelen ve halen devam eden depremler sonrasında Cübbeli Ahmet Hoca, Mart ayının ortasına dikkat çekti. Hoca, 14 Mart Salı gününü 15 Mart Çarşamba gününe bağlayan gece için uyarılarda bulundu. Hoca, "Ne olur ne biter? İstanbul özelinde olmayabilir. Taşrada olabilir. Bir musibet olabilir. Allah afetten, savaştan, beladan, olaylardan bizi korusun" diyerek, halkı bir felaket için hazırlıklı olmaya çağırdı.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözlerinin nedeni, Mart'ın ilk Çarşambası olarak kabul edilen ve Rumi Takvimi'ne göre belirlenen bu özel günden kaynaklanıyor. Cübbeli Ahmet Hoca, yıllardır her sene iki kez, özellikle bu tarihe dikkat çekiyor ve dualar yazıyor. Kendisi, Moritanya'da bastonuyla helikopteri düşüren Muhammed Mustafa Şenkidri Hazretleri'nin kitabında yer alan ilimleri de öne sürerek, 14 Mart Salı günü yapılacak ibadet ve duaların önemine değindi.

Cübbeli, kendisini bir astrolog ya da gökbilimci olarak yanımlamadığını söyleyerek, ancak ulemalara bakan biri olarak topluma uyarılarda bulunduğunu dile getirdi. Bu bahsi geçen günde, İstanbul özelinde olmayabilecek, ancak başka bölgelerde meydana gelebilecek bir felaket için hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi ve Allah'ın afetten, savaştan, beladan ve diğer tüm olumsuzluklardan insanları korumasını diledi.