DSÖ nün endişe verici olarak nitelendirdiği yeni varyant özellikle Güney Afrika ülkeri olmak üzere tüm dünyada hızla yayılıyor. Ülkeler yeniden seyahat kısıtlamaları getirirken bu süreçte tekrar kapanmaya gidilebileceği,okulların ise uzaktan eğitime geçebileği konuşuluyor. 
 Sıra dışı varyantın semptomları hakkında açıklama yapan Güney Afrika Tabipler birliği başkanı Coetzee ,yeni varyant omicron’un daha önce tedavi edilenlerden çok farklı olduğunu belirtti. Hastaların çoğunlukla genç erkeklerden oluştuğuna dikkat çeken Coetzee ,vakaların yarısının aşısız olduğunu kaydetti. Tat ve koku kaybı yaşanmadığını ,hafif öksürükle beraber bazı hastalarda hiçbir semptoma rastlanmadığını belirtti. 

 Omicron varyantının bağışıklık cevaplarından kaçabileceği, hızlı bulaşıyor olması ve daha ağır semtopmlara sepep olabileği endişesi ise giderek artıyor. Ülkemizde henüz rastlanmayan omicron varyantın analizi özellikle Avrupa ülkelerinde yoğun bir şekilde yapılıyor. Yüzde 70 ile aşılama oranı en yüksek olan ülkelerden Almanya da günlük vakalarda ki artış sebebiyle hastanelerde boş yatak neredeyse kalmadı. 
   Tedbirler alınmazsa ve yayılım hızı Avrupa da artmaya devam ederse Türkiye de de bazı önlemler alınabilir.
Uyarılarda bulunan uzmanlar “tedbirler alınmazsa 1-2 ay içerisinde Türkiyede de yayılımın artabileceğine dikkat çekiyor. 
  Okullar tekrar kapanır mı?Online Eğitime geçiş olur mu?
  Mevcut durumda okullarımızda ders ve okul bazlı bir uygulama söz konusu. Fakat aşılama oranının düşmesi ve vakaların artmasıyla birlikte yeniden uzaktan eğitime geçilmesi durumu olur mu? Bu durum henüz netleşmiş değil. Omicron varyantının yayılım hızı bu süreçte belirleyici olacak. Bu konuda son sözü Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer söyleyecek.