Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada ay sonuna doğru bir çok ilde kar yağışının olacagı tahmininde bulundu.

Kerem Ökten, yaz ayları gelmeden bu yağışlarla barajların doluluk oranının ciddi derecede etki etmesini beklediğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada ; "Kış uzayacak. Kuzeyde inanılmaz işler oluyor. 2 defa peş peşe zonal rüzgarlar doğudan esecek. Türkiye geneli için yeni karlı sistemler mümkün. Hatta büyük sistemler..." ifadelerini kullanan hava uzmanı Kerem Ökten yazın yaklaştığını ve barajların dolması gerektiğini bildirdi.

aa-20230217-30333944-30333942-karad-3kb0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ile Çankırı, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.