Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi

Resmi Gazete'de de yayımlanan yeni uygulama kapsamında, ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerinin ailelerine 3300 TL, üniversite öğrencilerinin ailelerine ise 5500 TL destek sağlanacak. Bu yardımdan sadece devlet yardımı alan ailelerin çocukları yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara göre, sosyal yardım hakkı olan ailelerin çocuklarına başarı desteği verilecek. Ortaokul kademesinde okuyan ve dereceye giren öğrencilere net asgari ücretin %60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret tutarı kadar dönem arası başarı desteği sağlanacak. Ayrıca, 4 yıllık yükseköğretim örgün öğretimde okuyan aynı kapsamdaki öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapılacak.

Başarı Desteği ve Meslek Edindirme Kursları

YÖK tarafından belirlenen ve dünya genelinde ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere de başarı desteği verilecek. Sosyal yardım alan hanelerin meslek lisesinden mezun olan öğrencileri, lise eğitimini tamamladıktan sonra devletin meslek edindirme kurslarına alınarak iş hayatına destek olunacak. Net asgari ücrete orantılı olarak belirlenen bu destek, işe girmelerine katkı sağlayacak.

Bilim, Spor ve Sanat Alanında Yarışmalara Katılan Öğrencilere Destek

Aynı durumda olan ailelerin çocukları, merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat alanında düzenlenen yarışmalara katılırken, tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Bu şekilde, öğrencilerin başarılarına katkı sağlanarak, devletin yanlarında olduğu hissettirilecek.