2022 yılının Haziran ayında Eşi Rabia Yılmaz (27) ile görüşmek için Isparta'nın Hızırbey Mahallesi 111. Cadde üzerindeki evlerine giden sanık Ayhan Yılmaz (42), aile fertleriyle tartıştıktan sonra yanındaki tabancayla evin içinde rastgele ateş açtı. Rast gele açılan ateş sonucu eşi Rabia Yılmaz ve kayınvalidesi Ayfer Aydınlı yaralandı.

İhbarın ardından olay yerine gelen ekipler, 2 aylık hamile olduğu öğrenilen Rabia Yılmaz'ın yaşamını yitirdiği, anne Ayfer Aydınlı'nın ise hafif şekilde yaralandığı tespit etti.

Hakkında 'tasarlayarak eşini öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'ateşli silah taşıma kanuna muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Ayhan Yılmaz, ilk duruşmada  kayınvalidesi olan Ayfer Aydınlı'nın kendisine 'Sen erkek değilsin, senin çocuğun olmaz' diyerek bebeğin kendisinden olmadığını iddia etmesi üzerine kendini kaybettiğini ve cinayeti bu yüzden gerçekleştirdiğini söyledi. 

 Aynı duruşmada iddiaya konu olan Kayınvalide Ayfer Aydınlı söylemleri kabul etmeyip böyle bir ifade kullanmadığını beyan etti.

Ayhan Yılmaz'ın beyanı üzerine Rabia Yılmaz'ın bebeğinin, Ayhan Yılmaz’dan olup olmadığının tespiti için DNA testi yapılmasına verilen kararın ardından Adli Tıp Kurumundan gelen rapor mahkeme başkanı tarafından mahkeme heyetine açıklandı. Gelen ATK raporuna göre Rabia Yılmaz'ın bebeğinin babası yüzde 99 sanık Ayhan Yılmaz çıktı.

 İddia makamının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için süre istemesi üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! Kritik yerlerden evler satın alındı Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! Kritik yerlerden evler satın alındı