2021 yılında aktif kullanıcı sayısını artıran sosyal medya uygulaması Clubhouse'da tartışma konusunu oluşturan bir gündem söz konusu. 

Clubhouse 1.3 milyon kullanıcının kişisel bilgilerini sızdırdı iddiası 

Siber güvenlik , siber suçlar ve güvenlik ihlalleri haberleriyle bilinen Cybernews'te yer alan bir haber teknoloji dünyasında yeni bir siber güvenlik ihlali tartışmasını başlattı. Cyber News internet sitesinde yer alan bir haberde, 2021 Ocak ayından beri oldukça popüler olan Clubhouse'un 1.3 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerini sızdırdığı iddia edildi. Söz konusu haberde Clubhouse kullanıcılarının kişisel bilgilerini içeren SQL veritabanının çevrimiçi olarak sızdırıldığı ve bu bilgilere ücretsiz olarak paylaşıldığı iddia edildi.

Popüler sesli sosyal medya uygulaması Clubhouse'dan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Sosyal medya platformu Twitter hesapları üzerinden kullanıcılarla sık sık paylaşımda bulunan Clubhouse yine Twitter üzerinen sızdırma iddiasının doğru olmadığını söyledi. Clubhouse tarafından yapılan açıklamada "Bu yanıltıcı ve yanlıştır. Kulüp binası ihlal edilmedi veya saldırıya uğramadı. Başvurulan veriler, uygulamamızdan herkesin uygulama veya API'miz aracılığıyla erişebileceği tüm herkese açık profil bilgileridir." ifadesine yer verildi.

Clubhouse'un Sızdırdığı İddia Edilen Bilgiler Nelerdir?

- Kullanıcı adı bilgisi
- İsim Soyisim bilgisi
- Fotoğraf URL'si
- Twitter kullanıcı adı ve Twitter profil linki
- Instagram kullanıcı adı ve Instagram profil linki
- Takipçi sayısı
- Kullanıcı tarafından takip edilen kişi sayısı
- Hesap oluşturma tarihi
- Kullanıcının Clubhouse'a kim tarafından davet edildiğine dair bilgi