Bakan Bilgin, sigorta girişi yapılmayan çıraklık ve stajyerlik durumunun EYT düzenlemesine dahil olmayacağını açıkladı. Bilgin’in diğer açıklamaları ve detaylar haberimizde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milyonların beklediği  EYT ile ilgili merak edilenleri cevaplayan Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinin içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Düzenlemenin aralık ayında Meclis'e intikal edeciğini belirten Bakan Bilgin, "Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların emeklilikte yaş yüzünden karşılaştıkları sorunu düzenleme çalışmasındayız" ifadelerini kullandı.

TEK TİP DÜZNELEME OLACAK
EYT'lilerin sorununun çözümüne yönelik bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Bilgin, "Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis’e sunacağımızı duyurduk" dedi.

ÇIRAKLIK VE STAJYER KAPSAMDA YOK
EYT düzenlemesinden detay da paylaşan Bakan Bilgin, staj ve çıraklık sigortası olanlar ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Konuyla iligli Bakan Bilgin, "Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok." diye konuştu.