AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı

 Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan bir ilkokulda görevli olan 53 yaşındaki müdür Azmi Y., 35 yaşındaki yardımcısı E.B.'ye yönelik cinsel saldırı suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İddiaya göre, müdür yardımcısı E.B., okul müdürü Azmi Y.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Azmi Y., 'cinsel taciz' ve 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Duruşmada, iddianamede yer alan deliller arasında Azmi Y.'nin E.B.'ye yönelik zincirleme şekilde cinsel saldırıda bulunduğuna dair yazışma ve görüntü kayıtları olduğu belirtildi. Ayrıca, olay anının güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri de dosyada delil olarak yer aldı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Azmi Y.'yi 'zincirleme şekilde sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, 'zincirleme şekilde cinsel taciz' suçundan ise 1 yıl 6 ay 22 gün olmak üzere toplamda 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın avukatı, müvekkilinin suçlamaları kabul etmediğini ve müşteki E.B.'nin beyanlarının çelişkili olduğunu savundu. E.B. ise duruşmaya katılmadı.