Dün 11'incisi İYİ Parti ev sahipliğinde gerçeleştirilen Altılı Masa toplantısı öncesi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı görevinde olan Cihan Paçacı'nın bir basın mensubuna verdiği demeç, gündeme bomba gibi oturdu. Yaşanan tartışmaların ardından yine dün akşam saatlerinde Paçacı, İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifası kabul edilen Paçacı hakkında 6'lı masada liderlerle konuşan İyi Parti Lideri Akşener'in "Parti yöneticilerinin tartışma yaratacak açıklamalardan kaçınmaları gerekir. Bu uyarıyı defalarca yaptım. Cihan Bey'in açıklamalarını da bu çerçevede değerlendiriyorum, istifasını kabul ettim." dediği öğrenildi.

Cihan Paçacı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin ne demişti?

"Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım, konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak.Bakın partide genel hava Ekrem Bey'den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP'li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır.''