Geçtiğimiz hafta 6'lı masa dağılmanın eşiğinden adaylık denklemine getilen yeni formül ile dönmüş, Ankara'yı sallamıştı.

İYİ Parti'nin masaya dönmesinde etkili olan madde Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına getirilmesi düşünülen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 'yeni görev' planı oldu.

Seçim tarihinin de 14 Mayıs olarak ilan edilmesinin ardından ittifaklar adaylarını bir bir açıklamaya başladı. Millet İttifakı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak gösterirken Cumhur İttifakı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimlerde adayları olarak açıkladı. Zafer Partisi öncülüğünde kurulan Ata İttifakı ise Sinan Oğan’ı Memleket Partisi de Genel Başkanları olan Muharrem İnce’yi yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu resmen ilan etti.

İmamoğlu ve Yavaş formülü İYİ Parti'yi masaya geri döndürürken, geçtiğimiz gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığına getirilmesi planlanan iki isim için önemli açıklamalarda bulundu:

"İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır."

Bülent Kuşoğlu'nun açıklamalarının ardından dün akşam özel bir televizyon kanalına konuk olan İYİ Parti Grup Başkanvekili  Erhan Usta, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın iki görevi yerine getirebileceğini savundu. Usta, gerekmesi halinde yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi:

 "Gerekirse yasal düzenleme yaparız" resti çekerek "Kayyumlar hem vali hem belediye başkanlığı yapabiliyorsa, belediye başkanlarının da cumhurbaşkanı yardımcılığı yapabileceğini düşünüyoruz"