CHP listelerinden Meclis'e toplam 38 milletvekili gönderen DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, eleştirilerin hedefi olmaya devam ediyor.

Aldıkları oy oranlarının Meclis'e milletvekili göndermeye yetmeyeceğini, CHP'nin bu konuda tolerans gösterdiği gibi eleştirilerin muhaaplarından biri olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son yaptığı açıklamada “iktidar doğru bir şey yaparsa destek vereceklerini” söyledi.

Davutoğlu'nun sözlerini Cumhuriyet'e değerlendiren CHP'li Murat Emir, çok konuşulacak şu sözlere imza attı:

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı

“Ahmet Davutoğlu, AK Parti ile işbirliği yaparsa bizim tabanımızda tepki duyulacağının farkındayız. Böyle bir hassasiyet olduğunu görüyoruz ancak unutmamamız gereken Ahmet Davutoğlu’nun başka bir partinin genel başkanı olduğu. Dolayısıyla onlar CHP listelerinden yazılırken de başka bir partinin milletvekiliydiler, şu anda da başka bir partinin vekili olduklarına göre o partinin genel başkanının ve kararlarının arkasında durmak gibi bir yükümlülükleri olması bunun doğal izahıdır. Bizim ittifakımız içerisinde Meclis’e giren partilerin zaman zaman iktidarla işbirliği yapabilecekleri öngörülmüş olması gerekirdi. Böyle bir işbirliği zaman zaman olursa da ben şahsen şaşırmam”