6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından 10 il ciddi şekilde hasar görürken, bölgelerdeki bazı depremzedeler, KYK Yurtlarına yerleştirildi.

Dün  Mersindeki bir kız öğrenci yurdunda Suriyelilerin bazı kızları taciz ettikleri, yurtta uygun olmayan müstehcen görüntülerin oluştuğu iddiaları infial yarattı. 

İddianın odağındaki Mersin KYK Yurdu'na giden CHP'li Başarır yaptığı açıklamada odaları tek tek gezdiğini söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konuyla ilgili şu açıklamada bulundu.

''Müdüre hanım ve müdürümüz tek tek tüm odaları gezdirdiler bana. Hiçbir odada nargile veya müstehcen görüntülere dair emare yok. Hayat, Maraş, Adıyaman, Türkiye'nin her yerinden yurttaşlar geldi. Tabiki aralarında Suriyeliler, sığınmacılar ve Türk vatandaşı olanlar var. Bu listeyi AFAD vermiş. Ama herkes bilsin ki buraya sadece depremzedeler gelmiş. Odalar gayet temiz. Ben tek tek gezdim, herkes sakin olsun."

Ayrıca konuyla ilgili İletişim Başkanlığı bünyesinde bulunan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi koordinatörü İdris Kardaş Başarır'ın gerekli açıklamaları yaptığını, provokasyon yapmak isteyenlere prim verilmemesi gerektiğini sosyal medya heabından şu paylaşımla açıkladı: