CHP'li Öztrak, İstanbul Büyülşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine 'alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle yargılandığı davadan çıkan 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi. Sözkonusu kararın siyasi bir karar olduğunu söyledi. Öztrak'ın ilgili açıklaması:

"Şimdi bu davayı açan savcı, hakimin verdiği cezayı az bulmuş. Kararı istinaf mahkemesine götürmek için gerekçeli kararı ivedilikle talep etmiş. Bir de, 'ben izne çıkıyorum, kararı başsavcılığa gönderin' demiş. Hayırdır? Bu neyin telaşı, bu neyin acelesi? Çok açık söyleyelim. Verilen mahkumiyet kararı, hukuki değildir, vicdani değildir, ahlaki değildir. Bu, tamamen siyasi bir karardır. Dokunanın elini yakar."

"Davaya seyyar bir hakim atanmış. Milletin iradesini gasbetme girişimi başlamış. Bu olayın nasıl başladığı belli. Atama İçişleri Bakanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza ağır şekilde hakaret etmiş. Belediye başkanı da, bu hakarete bir cevabı olup olmadığı sorulduğunda, 'asıl ahmaklığın, 31 Mart'ta seçimin iptal edilmesi olduğu' cevabını vermiş. Yapılanı tarif etmiş.

Davaya atanan seyyar hakim bile, belediye başkanımızın sözlerinin muhatabının, YSK üyeleri olmadığını kabul etmiş. Bunları da avukatların ısrarı üzerine tutanağa geçirmek zorunda kalmış. Şimdi kanaati böyle olan bir hakimin, vermesi gereken karar nedir? Beraattir.

Ama bu kanaatin sahibi hakim, tıpkı İstanbul il başkanımıza yaptıkları gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında da, mahkumiyet kararı vermiş."

Altılı masanın cumhurbaşkanlığı adayının Ekrem İmamoğlu olacağı yönündeki soruya ise kuralın ve usulün belli olduğunu, adayın parti genel başkanlarının ortak kararıyla belirleneceğini vurgulayarak, ''Sürecin nasıl işleyeceği net. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı, nerelerde yazıldığı beli olmayan siyaset mühendisliği senaryolarıyla hiçbir zaman belirlenmeyecektir.Kural bellidir. Usul de bellidir. Cumhurbaşkanı adayımız altılı masadaki partilerin genel başkanlarının ortak kararıyla belirlenecektir. Altılı masanın adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı olacaktır.” diye yanıt verdi.