Mersin'in Yenişehir ilçesi Adnan Menderes sahilindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı´nın simgesi haline gelen yarım asırlık kauçuk ağacının yaprakları 10 gün önce kurumaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede ağacın toprakla buluştuğu kök noktasından matkapla 9 delik açıldığı belirlendi. 

Deliklerden numune alındı. Yapılan incelemesi sonucunda ağacın gövdesine deliklerden asit benzeri bir madde enjekte edildiği saptandı.

Olayın ardından ağacı kurtarmak için çalışmalar hızla başlarken, faillerin bulunması için de büyük çaba harcandı. Bölgedeki tüm kameralar tek tek izlendi ve çarpıcı gerçeklere ulaşıldı.

Ağacı zehirleyenler kiralık araç tutmuş
Özgecan Aslan Meydanı'ndaki yarım asırlık kauçuk ağacını zehirleyenlerin geldiği araç kameralardan tespit edildi. Araç ile ilgili Emniyet tarafından yapılan araştırmalar kısa sürede sonuç verdi. Aracın kiralık olduğu belirlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi kiralamış
Türkiye'yi derinden üzen olayın faillerinin içinde bulunduğu araç ile ilgili hayli ilginç bir tespit yapıldı. Aracın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığı öğrenildi.

Araçtan CHP'li başkan çıktı
Yarım asırlık ağacı kurutan zehri verenlerin tespiti de yapıldı. Kiralık aracı kullandığı belirlenen Yusuf S. kısa sürede yakalandı.. Yakalanan şahsın ifadesi alındı. Yapılan görüşmede şahsın yanında bulunan kişinin Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır olduğu öğrenildi.

Talimatı veren kişi oymuş
Emniyetin titiz çalışması sonucunda düğüm hızla çözülmeye başlarken, ağacın zehirlenmesi talimatını veren isim de ortaya çıktı. Buna göre; Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı olan Serdar Salim Gökçek'in ağacın zehirlenmesi talimatını verdiği şahıslar tarafından beyan edildi.

CHP'li belediye ağaçtan ne istedi
Zehirleme olayının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize olarak yapıldığı böylece ortaya çıkmış oldu. Ağacın neden kurutularak zehirlenmek istendiği henüz netlik kazanmazken, ağacın kent meydanından kaldırılmak için sebep üretilmeye çalışıldığı düşünülüyor.