Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edilen depremzedelerin, seçimlerden sonra otelden çıkarılma kararı büyük tepkilere yol açmıştı. Ancak belediye geri adım atarak, depremzedelerin konaklama süresini uzatma kararı aldı.

CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilimize gelen depremzedelerin planlanan sayısının üzerinde olduğu belirtilerek, bütçe tutarının tamamının harcanması ve yaz sezonunun başlaması nedeniyle böyle bir planlama yapıldığı ifade edildi. Ayrıca depremzedelerin iyi bir şekilde ağırlanarak, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti alabilecekleri, sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekleri ve ücretsiz ulaşım desteği sağlanacağı vurgulandı. Açıklamada, iddia edildiği gibi depremzedelerin kendi başlarına bırakılmadığı, isteyenlerin kendi şehirlerine dönmesine olanak sağlanacağı ve kalmak isteyenlere barınma konusunda yardımcı olunacağı belirtildi.

Belediye başkanının talimatlarıyla sürenin uzatıldığı ifade edilen açıklamada, mağdur olan depremzedelere AFAD'ın sahip çıktığı bilgisi de paylaşıldı.