CHP'li Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'İstiklali kapatma, sınırları kapat' dedi. Ülkede kötü bir şey olduğu zaman sanatın ve kültürel faaliyetlerin yasaklandığını söyledi. 

CHP başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın sözkonusu olan açıklaması:

“İstiklal’i kapatma, sınırları kapat. İstanbul Valiliği, terör saldırısı sonrası caddede sokak müziğini, kültürel aktiviteleri, seyyar satıcılığını vs. yasaklamış. Ülkede ne zaman kötü bir şey olsa ilk akla gelen sanatı, kültürel aktiviteleri yasaklamak oluyor.

Terörist sınırdan elini kolunu sallayarak geçsin, İstanbul’a gelsin, işe girsin, gezsin tozsun, bomba patlatsın, suçu seyyar satıcılarla sokak müzisyenlerine keselim. O zaman terör amacına ulaşmış olmuyor mu? Amaç sokakları kültürden tamamen arındırarak betona dönüştürmek mi?

Oldu olacak, dışarı çıkıp gezmeyi de yasaklayın. İstiklal’de gezmek yasaklansın, böylece kimse bombalı saldırı da yapamaz, yapsa da hayatını kaybeden kimse olmaz. Bu insanlar günlük kazanıyor. Sokak müzisyeni, seyyar satıcı şimdi nasıl evine ekmek götürsün?

Salgını müziğe bağlayan akılla, terörü sokak aktivitelerine bağlayan akıl aynı akıldır. Bu kamusal alana ve yaşam tarzına yönelik bir müdahaledir. Kamusal yaşama veya yaşam tarzına değil, terörle mücadele tarzına müdahale edin. Yasak çözüm değil..”