CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı ‘kaçış planın anatomisi’ videosunun ardından AKP’lilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter’dan Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi. Soylu, paylaşımında Kılıçdaroğlu için “Yalancı” ifadelerini kullandı.

‘SANA HANGİ BİRİNİ YAZSAK DİĞERİNİN HATRI KALIR’
Soylu CHP’den ilk yanıt İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan geldi. Twitter hesabından Soylu’nun söz konusu paylaşımını alıntılayan Özkan, “Sana hangi birini yazsak diğerinin hatrı kalır, halkımız boşluğu doldursun…” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?
Kılıçdaroğlu dün akşam saat 22:00’yi gösterdiğinde sosyal medya hesabından bir video paylaştı ve şu notu düştü: “Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler! #BizeKatılın. Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Anlatayım: Bir vakıf kurduruyorlar ABD’de. Neden ABD? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler, Katar’a gider diye beklersiniz ya… Biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok, ilk uçakla geriye gönderirler bunları. ABD kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar.”