CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun durumuna ilişkin “Kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı. Öztrak, BDDK’nın cuma günü aldığı karar ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bugünkü açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. BDDK’nın aldığı kararı “yetki aşımı” olarak niteleyen Öztrak, “Bu iş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın işi. Bu yapılan yetki aşımıdır. Hazinenin işini Hazine, BDDK’nın işini BDDK yapmalıdır” dedi. 

Kararın alınış şeklinin yanı sıra içeriğini de eleştiren Öztrak şunları söyledi: “Hem milletin serbestçe döviz tutmasına kısıt getirip kambiyo rejimiyle oynuyorlar hem de bunu gizlemek için işi BDDK’ya bir kredi düzenlemesiymiş gibi yaptırıyorlar. Kambiyo rejimiyle ilgili bir kararı BDDK alamaz. Bu iş, Hazine ve Maliye Bakanlığının işi. Bu yapılan yetki aşımıdır. Hazinenin işini Hazine, BDDK’nın işini BDDK yapmalıdır. Bugün firmalara zorla sattırdığınız dövizler nedeniyle belki kur bir parça düşer. Peki, el koyduğunuz bu dövizler de bitince ne yapacaksınız? Bu şirketler acil döviz ihtiyacını nasıl giderecek? Döviz tezgâh altına inince, yurt dışına kaçınca ne olacak?”


“İnsanlarımızın aşına, işine, ekmeğine kan doğruyor”AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Öztrak, “Şahsım hükümeti, ‘faiz sebep, enflasyon netice’ diye bir safsatayı ispat peşinde. İnsanlarımızın aşına, işine, ekmeğine kan doğruyor. Ekonomi yönetilmiyor, savruluyor” dedi.