Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam filmi olan  "Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” reklamı, TRT'nin kanallarında yayımlanmasını talep etti.  TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanalları için talep edilen bu isteğe bir evap gelmediği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, durum üzerine TRT'ye tekrardan başvurdu. Başvuru dilekçesinde: 

Ankara MEM 2024 Yeniden Yönetici Atama Sonuçları Açıklandı. Ankara MEM 2024 Yeniden Yönetici Atama Sonuçları Açıklandı.

“Tarafsız olması gereken TRT’nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız. Kaldı ki bu tutum Kurumun maddi açıdan zarara uğramasına da neden olmaktadır” 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtarıcısı ve kurucusu konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na yönelik hukuksuz bulunan bu tavrın sona erdirilmesini ve “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin ivedilikle TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanmasını talep ediyoruz.” dendi.

Yaşanan durum üzerine CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan yaptığı açıklamada TRT'^nin bu davranışı için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve sorumlular hakkında kamu davası açılmasını talep ettiklerini belirtti.