Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına açıklama yapan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, seçim gecesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 ilde önde olduğunu belirtse de, sandık sonuçlarından Recep Tayyip Erdoğan'ın önde çıktığı ortaya çıktı.

Gazeteci Fatih Altaylı ise seçim gecesi yaptığı açıklamayla CHP seçmenini yanılttığı iddialarıyla gündemde yer aldı. Altaylı, seçim sonuçları büyük oranda belli olmasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olacağını söyleyerek yanıltıcı bir paylaşım yaptı. Altaylı'nın bu paylaşımı, Anadolu Ajansı verileriyle çelişti ve birçok takipçisi tarafından sosyal medyada tepki gördü. Önde giden Erdoğan'a rağmen Altaylı'nın yanlış tahmininin CHP seçmeni üzerinde etkili olabileceği endişeleri dile getirildi.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, CHP adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, seçim gecesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 ilde önde olduğunu açıkladılar.

WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek


Ancak, sandık sonuçlarından Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu görüldü.


Gazeteci Fatih Altaylı, seçim sonuçlarının büyük oranda belli olduğu saatlerde yanıltıcı bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olacağını söyledi.


Altaylı'nın bu açıklaması, Anadolu Ajansı verileriyle çelişti ve doğru olmadığı ortaya çıktı.


Sosyal medyada Altaylı'ya yönelik tepkiler arttı ve birçok takipçisi özür dilemesini talep etti.


Ak Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, Altaylı'nın yanıltıcı açıklamasına tepki göstererek, CHP seçmeninin aldatıldığını belirtti.


Kon TV yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu ve gazeteci Reha Muhtar da Altaylı'nın yanlış tahminine eleştirel paylaşımlarla tepki gösterdi.