Tokat'taki deprem Yozgat'ta hasara neden oldu Tokat'taki deprem Yozgat'ta hasara neden oldu

Siyasi partilerin YSK'ya sunduğu aday listelerine gösterilen tepkiler dinmek bilmiyor. Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan milletvekili aday listeleri arasında şüphesiz en büyük tepkiyi Ana muhalefet partisi aldı.

6'lı masa ortaklarından 4 partiye ayırdığı kontenjanın yanısıra listelerden gösterilen isimlerle de eleştirilerin odağına oturtulan CHP'de yaşanan yaprak dökümü gündem olmaya devam ediyor.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listelerinde hiçbir Roman vatandaşına yer verilmemesini gerekçe göstererek, CHP üyeliğinden istifa ettiğini Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Roman vatandaşların yok sayıldığının altını çizen Purçu, 6'lı masa ortakları içerisinde yer alan ve oy potansiyelinin yüzde 1 seviyesinde dahi olmadığını söylediği partilere sunulan ayrıcalıklara sert sözlerle tepki gösterdi.

"Halil İbrahim sofrası dedik, Halil İbrahim sofrasında Romanlar var mı?" sorusunu yönelten Purçu, sözlerine "Yüzde 1 bile oy alamayacak partilere kaç tane milletvekili verdiniz? Romanlardan bir aday koyamadınız mı? O dört partiyi toplayın, Türkiye'deki Roman oylarına bile yaklaşamaz." şeklinde devam ettirdi.

22 yıllık üyeliğinden istifa eden Purçu'ya düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin yönelttiği "İtirazlarınızı Genel Başkana ilettiniz mi?" sorusuna "İlettim, bir sonuç alamadık. 'Sizin gibi birçok kesimi unuttuk, olabilir, çalışmaya devam edin' diye bir cevap aldım." yanıtı geldi.